IJslolly’s met banaan en pindakaas

  • Zeer Fijne Suiker

    Sucre Très Fin

Ingrédients

  • 2 overrijpe bananen
  • 1,5 eetlepel pindakaas (of een andere pasta naar keuze: met amandelen, noten, sesamzaad…)
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels Tiense Zeer Fijne Suiker
  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix zeer fijn. 

  • Voeg er beetje bij beetje de yoghurt aan toe: afhankelijk van de structuur zal het mengsel al dan niet snel vloeibaar worden. 

  • Doe hetzelfde met de suiker: voeg suiker toe naar eigen smaak en volgens de rijpheid van het fruit. Proef regelmatig. 

  • Giet in de vormpjes en laat een dik halfuur rusten voor u er de houten stokjes insteekt. 

  • Zet de ijsjes in de diepvriezer. Na 4 tot 5 uur zijn ze klaar. 

  • Leg de ijsjes enkele minuten in lauw water om ze uit de vormpjes te halen.