Bananenconfituur met veel passie

Ingrédients

  • 400 g banaan
  • Sap van 2 limoenen
  • Vruchtvlees van 3 passievruchten
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 280 g Tiense Extra Fruit Suiker
  • Doe de stukjes banaan samen met het sap van de limoenen en van de sinaasappel in een ruime kookpot.

  • Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en doe dit bij het bananenmengsel. 

  • Neem een pureestamper en maak alles tot een mooi papje. Voeg vervolgens de Tiense Extra Fruit Suiker toe. 

  • Los de suiker goed op en breng aan de kook. 

  • Laat 3 minuten doorkoken.

  • Test of de confituur voldoende stolt. 

  • Schuim af met een schuimspaan als dat nodig is.

  • Giet de warme confituur in propere potjes. 

  • Vul ze netjes tot aan de rand. 

  • Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.